Horari d'oficina:
De dilluns a divendres de 8:30 h. a 14:30 h.
i de 16:00 h a 19:00 h.
IMPREMTA
Art de reproduir sobre paper, pergamí o papir, el gravat d’un escrit, un dibuix o una imatge, sobre una planxa metàl·lica prèviament tractada o amb peces de metall o fusta, cadascuna de les quals té gravada una lletra o una figura.
El 1450 Gutenberg introduí els tipus mòbils i inventà el procediment d’impressió tipogràfica. L’invent significà una revolució i s’estengué ràpidament per tot Europa. Es diu, però, que l’any 770 l’Emperatriu del japó va fer encarregar un milió d’estampacions de les escriptures budistes mitjançant tipus mòbils tallats en fusta.
offset - quim varela
esquema offset
digital - quim varela
esquema impressió digital
digital - quim varela
IMPRESSIÓ
OFFSET
Tècnica gràfica, per a impressions de gran qualitat, ideal per a grans tiratges.
rodillos
La impressió offset és un procés d’impressió mecànic i manual. Consisteix en aplicar tinta sobre una planxa metàl·lica:

1. Insolar i revelar la planxa
2. S’introdueix la planxa a la màquina d’offset (1)
3. S’entinta la bateria
rodillos2
4. La tinta de la bateria es transfereix al cilindre de la planxa
5. El cilindre de la planxa transfereix la tinta al cilindre del cautxo
6. El paper agafa la tinta del cilindre de cautxo mitjançant el cilindre de pressió
pixels
La impressió digital neix de la introducció de les noves tecnologies. La revolució informàtica ha permès evolucionar també les tècniques d’impressió, permeten acotar els processos i estalviant-se passos intermitjos. Aconseguint imprimir en gran qualitat directament des de l’ordinador.
IMPRESSIÓ
DIGITAL
Impressió per tiratges curts i inmediats. Permet flexibilitat en canvis d’última hora, reduint processos d’impressió, així com, els plaços d’entrega.
tipografia
Els tipus mòbils són lletres de metall o fusta, amb les quals es composa el text que volem imprimir. Es munta dins un motlle i es posa dins la màquina per poder ser estampat en paper o un suport rígid.
tipografia
La invenció dels tipus mòbils va significar una de les primeres revolucions tecnològiques, ja que va permetre difondre el coneixement arreu.
TIPOGRAFIA
La impressió tipogràfica avui en dia a caigut en l’oblit, però és ideal per tots aquells treballs on es busquen els detalls de l’art de la impressió. Permeten estampar en suports dificils d’imprimir amb altres tècniques.
serigrafia
La serigrafia és una tècnica d’estampació, que permet imprimir amb tintes planes, sobre suports com tela, suports rígids i altres suports que no són el paper, ideal per a bosses comercials i estampació de samarretes.
serigrafia
VINILS
I LONES
Vinils de tall i lones de gran format per fires i esdeveniments.
ACABATS
TROQUELS I
ENQUADERNACIONS
Els acabats són importants dins el món de les arts gràfiques, el producte final passa per múltiples tècniques d’acabats, com enquadernacions, plastificacions, troquelatges i tot tipus de manualitats que aconsegueixent l’acabat desitjat per cada treball.